BOKKVÄLL STOCKHOLM: BJÖRNEN KOMMER!

När: Tisdag den 14 november, från kl 18.00.
Var: Södra Teatern, Stockholm
Vad: Filters chefredaktör Mattias Göransson gästar Södra Teatern för att prata om sin nya och redan omtalade bok Björnen kommer! Om ryssrädsla, mönsterseende och militära misstag.

Klockan 19 inleds kvällen med ett samtal där journalisten Dan Josefsson samtalar med Mattias Göransson om boken, men även om andra uppmärksammade fall där en bedövande konsensus stått i vägen för en korrekt historieskrivning och hantering av svåra samhällsfrågor.
Efter en kort paus pratar Mattias med några av de medverkande i boken.
Boken finns till releasepris och Mattias Göransson stannar kvar för signering.

Köp dina biljetter HÄR

OM BOKEN:
Med hjälp av tidigare hemligstämplat material och helt nya fakta från högt uppsatta källor inom bland annat Försvarsmakten, säkerhetspolisen och Sveriges politiska ledning reder Mattias Göransson i Björnen kommer! ut vad ryssarna gjort mot oss förr och nu men framför allt vad de bevisligen inte har gjort och gör. Författarens jakt på sanningen leder till en lika skrämmande som tragikomisk resa bland spökraketer, pruttande sillar och periskopsjuka marinofficerare.

Björnen kommer! lyfter också fram den psykologiska forskning som förklarar varför uppskrämda människor har så svårt för att tänka klart, och varför just militären utgör den perfekta miljön för hjärnspöken och snedtänkta slutsatser. Som läsare får du verktyg för att skilja relevant information från propaganda och rena bedrägerier.

Författaren Mattias Göransson är chefredaktör för magasinet Filter och har belönats med bland annat Stora journalistpriset och Sveriges tidskrifters Stora pris. Han slutförde  också den avlidne Hannes Råstams bok Fallet Thomas Quick: att skapa en seriemördare.
Dan Josefsson har bland annat gjort SVT-dokumentärerna Kvinnan bakom Thomas Quick och Fallet Kevin. Josefsson har belönats med Stora Journalistpriset.

Läs mer om boken här

Förhandsbeställ boken här

Ange rabattkod Björnen i kassan så bjuder vi på portot!