Fint mottagande av »Björnen kommer!«

Aftonbladet har redan utsett Björnen kommer! till årets julklapp. Nu har boken även recenserats i Dagens Nyheter, Göteborgs-Posten och tidningen Journalisten.

»Mattias Göranssons bok borde läsas av alla som genom åren har sysslat med ubåtsjakter och ryssrädsla. Den har inget personregister, och det är synd. Men det kanske är meningen. Då måste alla, både de som hängs ut och de som Göransson tar stöd hos, läsa boken för att få veta om de finns med.«
/Dagens Nyheter

»Björnen kommer! är en gedigen och viktig granskning som Filterredaktören nu släpper i väg till vargarna.«
/Göteborgs-Posten

»Vad Mattias Göransson lyckas visa med boken är egentligen tre saker: att Försvarsmakten ljuger återkommande och ofta, att den inte sällan är understödd av dramatisk rapportering, samt att vår rädsla saknar proportioner. Det här är oerhört nyttig läsning för journalister.«
/Tidningen Journalisten